Strømafbrydelse København? Har strømmen gået i mit område

Strømafbrydelse København? Har strømmen gået i mit område

Hvad skal man gøre, når strømmen er gået?

Fra sommerstorme til vintersnestorme er mange områder af landet udsat for hårdt vejr hele året rundt. Blandt de mange trusler, der ledsager disse storme, er muligheden for et længerevarende strømafbrydelse, som kan efterlade dig og din familie i en usikker situation.

Efterhånden som vi oplever mere ekstreme temperaturer om sommeren eller vinteren, kan vi også opleve rullende strømafbrydelser, da vores lokale forsyningsselskaber arbejder på at stabilisere elnettet i tider med meget stort energibehov.

For at sikre, at din husstand er forberedt, skal du overveje disse tips og planlægge fremad.

Vær altid forberedt på en strømafbrydelse

Før du støder på endnu en strømafbrydelse, skal du sørge for, at du er klar til at håndtere de udfordringer, der følger med et tab af elektricitet:

Ja, selvfølgelig har du en lommelygte. Men ved du hvor den er? Kan du finde den i mørke? Har du ekstra batterier? 
Mørke rum kan være skræmmende for små børn. 
Hav stearinlys og tændstikker ved hånden. Husk, stearinlys er romantiske, men potentielt farlige. Hav solide, stabile holdere til dem, og vær især forsigtig, hvis der er børn eller kæledyr i nærheden. Hav en ildslukker i nærheden og ved, hvordan den skal bruges.

Strømafbrydelse redskab vil i høj grad give dig de værktøjer, du har brug for under en strømafbrydelse:

Dette er et godt sted at opbevare en ekstra lommelygte eller to, så du altid ved, hvor du kan finde dem.
Få en batteridrevet radio, helst en med alternative energikilder såsom et solpanel, håndsvingsgenerator eller begge dele.
Lager masser af batterier til disse og alle batteridrevne enheder, du planlægger at bruge under en strømafbrydelse.
Saml drikkevand på flaske og ikke-fordærvelig, klar-til-spise mad til at holde et par dage.
Ved udfald i koldt vejr skal du sørge for at have tæpper, håndvarmere og varmt tøj.

Undersøg hvorfor strømmen er gået – få hjælp her

Hvis lyset slukker, og der ikke var planlagt strømafbrydelser, er den første ting, du skal gøre, at afgøre, om det virkelig er en strømafbrydelse eller et problem med din egen afbryder. Ræk ud efter din lommelygte og kig i din eltavle, måske er du ramt af sprunget sikring. Hvis du har udløst en HFI afbryder, kan en eller flere af kontakterne være slået fra. Du skal blot tænde for den igen, og strømmen skal genoprettes.

Hvis det ikke er en sikring eller en HFI afbryder, skal du kontrollere, om strømmen også er ude for dine naboer. Strøm kan gå tabt i et meget lokaliseret område. For eksempel vil huse, der betjenes af den samme stangmonterede krafttransformator, være mørke, mens nabohuse er fuldt oplyste.

Hvis det er en afbrydelse, skal du ringe til dit forsyningsselskab og anmelde det. Nogle gange kan det være svært at komme igennem, fordi andre kunder også melder om afbrydelser. Vær tålmodig. Det er sandsynligt, at de allerede kender til problemet og arbejder på at løse det.

Har strømmen gået i mit område? Klik på linket og læs mere. 

Kommunikation under en strømafbrydelse

Trådløse telefoner eller ekstratelefoner, der kræver tilslutning til en stikkontakt, fungerer ikke under strømafbrydelser. Modeller, der kun skal tilsluttes telefonstikket, fungerer. Mobiltelefoner vil være en livline, så længe deres batterier ikke løber tør, og antennerne ikke bliver beskadiget i stormen.

En batteriradio lader dig følge med i nyheder fra omverdenen. Sørg for at have ekstra batterier. Du kan også bruge din bilradio i en nødsituation, men husk farerne ved at køre et køretøj i en lukket garage.

Sluk dine el apparater, træk stikkontakterne ud

Der er flere gode grunde til at slukke for alle apparater, du brugte, da strømmen gik:

Når strømmen vender tilbage, vil der være en bølge af elektrisk energi, der kan beskadige følsomt udstyr som computere, bærbare computere eller fjernsyn.
Det er nemt at glemme under et udfald, at du havde et komfur eller et strygejern på. Hvis du er væk hjemmefra, når den elektriske service er genoprettet, kan du have en alvorlig sikkerhedsrisiko.
Genstart af apparater kan bruge næsten dobbelt så meget strøm, som de bruger, når de kører normalt. Forestil dig så de strømkrav, der stilles til det elektriske system, når hver kunde har brug for mere strøm end normalt – alt sammen på samme tid. Når hovedafbryderne genaktiveres, kan dette krav få afbrydere til at udløse. Det hjælper, hvis du ikke har alle dine apparater, der venter på at trække strøm i det øjeblik, det genoprettes.

Der er to muligheder for at slukke dine apparater, både med fordele og ulemper:

Den første mulighed er at afbryde enheder én efter én og lade et lys være tændt for at fortælle dig, at elektriciteten er blevet genoprettet. Det er dog nemt at savne et apparat, og besværligt at komme rundt i mørket.
Den anden mulighed er at slukke for din hovedafbryder. Dette sikrer, at du ikke overser noget. Det betyder, at du bliver nødt til at holde øje med gadelygterne udenfor for at fortælle dig, at strømmen er genoprettet.

Strømafbrydelse København? Har strømmen gået i mit område

Refer Stær samarbejder med de dygtigste elektrikere i København og er autoriseret gennem bland andet Norh Elektriker Holte.

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver går midlertidigt gennem tredje part, læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.